Sappret

De appels en peren vallen weer of zijn klaar om geplukt te worden! Na een warme, droge zomer is de oogst kleiner dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. De appels en peren worden in een verhouding van 3:2 geperst tot appelperensap. Een zachte, smaakvolle sap zónder toevoegingen. Deze pakken van elk 5 liter zijn na openen nog ca 2 maanden houdbaar, mits de achterkant iets omhoog gelegd wordt.

In september hebben we met de sappakken op KC de Bongerd in Zutphen gestaan. Een fantastische gelegenheid om gesprekken te hebben over de stichting. We vorderen mooi met de verbouwing; in de grote gemeenschappelijke leefruimte is het eerste deel al gestuct, we gaan ervoor om dit in januari open te hebben. Ons belangrijkste doel is om de plek te kunnen delen met mensen die even willen bijkomen, anderen willen ontmoeten op een laagdrempelige manier en tot rust willen komen. Niet als horeca-gelegenheid, maar meer als ontmoetingsruimte, ook voor mensen met een klein budget. Zodra de leefruimte klaar is zullen daar ook overnachtingsplaatsen bijkomen (ook voor mindervaliden).

Inmiddels liggen ook bij de boerderijwinkel van familie Kloosterboer (naast de kerk in Voorst) onze sappakken te koop. En kom je nu bij de Coöp in Voorst, dan kan je de sappakken in leuke houten kratjes uitgestald niet missen. Per verkocht pak gaat 5 euro naar de stichting en de Coöp doet hier als sponsoring nog een euro bij. Blij zijn we met zoveel positieve aandacht en support voor stichting het Nieuwe Hoen!

Meer weten over de stichting, onze activiteiten of over het sap? Kom gerust eens langs of stuur een mail!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *