Plekje delen

‘Wat delen we behalve Corona en Corona-nieuws? We zouden graag onze plek hier weer willen delen! We missen de ontmoetingen. Door Corona mogen we elkaar nu weer mondjesmaat ontmoeten. Al een hele tijd is ontmoeting in de boomgaard amper mogelijk. Ook het snoeien met de Hoogstam brigade, om onze prachtige boomgaard in vorm te houden, kon niet doorgaan. Dan pak je ook minder snel de pen om ‘het nieuws’ op deze plek te delen.

Maar het tij keert: ondanks dat de brigade helemaal niet kwam, hebben we toch zelf een flink aantal bomen onder handen kunnen nemen en als we nu naar buiten kijken is de bloesem verruild voor een prachtig lichtgroen bladerdak. De appelsappakken liggen weer opgestapeld te wachten op een nieuwe eigenaar: de oogst was dit jaar weer aanzienlijk. En gelukkig lijkt het erop dat de ergste pandemie voorbij is. Dus op naar nieuwe activiteiten! En dus op naar een nieuw stukje nieuws!

De eerste activiteit die zich aandient is de jaarlijkse vrijwilligersdag NL-Doet op zaterdag 29 mei. Met enkele deelnemers en buitenactiviteiten willen we die dus ook door laten gaan. En na alle regen lijkt het ook nog mooi weer te worden! Onze pipo-wagen in de boomgaard heeft weer een likje verf nodig. We willen een permanente stroomvoorziening voor de picknickplaats achterin de boomgaard realiseren en we willen bomen beschermen tegen vraat van onze wollige viervoeters. Kortom genoeg te doen.

En dan komt de zomer er weer aan. Misschien dat mensen die iets te vieren hebben dat voorzichtig aan met een groepje buiten in onze boomgaard komen doen. We werken door aan onze binnen locatie, waar onder andere met behulp van onze vaste vrijwilliger Adriaan een hoop werk verzet wordt, terwijl de vruchtbomen hun eerste vruchten ontwikkelen! We houden moed, we gaan door! We hebben tenslotte een prachtige plek om te delen!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *