Met de gebakken peren zitten…

Februari, hartje winter. De natuur staat stil, het klussen gaat door. Binnen worden er muren gezet en ramen vervangen. Buiten vraagt de boomgaard weer behoorlijk onderhoud. Er wordt gesnoeid en oude bomen verwijderd. Nieuwe hagen geplant, oude hagen opgevuld. Het Rustpunt heeft een eigen hoekje onder de appelbomen. Zo nu en dan strijken er fietsers of scooterrijders neer. De kinderen kunnen op de trampoline springen en…. sinds kort kunnen de rustzoekers ook naar de wc! Na maandenlang tot in de kleine uurtjes zweten is het onze pa gelukt om een oude pipowagen te transformeren in een heuse pipo-wcwagen mét koffiepunt! Ingewijd met een feestje, waarbij we toiletregels en wc-rollen als cadeautje kregen. Het figuurlijke puntje op de ‘i’ bij het Rustpunt en wat zijn we er blij mee!

Gelukkig krijgen we ook verder zo nu en dan hulp; vrijwilligers vanuit de kerk van Zutphen schuurden, verfden en plantten er enthousiast op los. De snoeiploeg van de Hoogstambrigade Voorst trotseerde kou en sneeuw om hoog op de ladder peren- en appelbomen in vorm te snoeien. We hadden dan ook ondanks de droogte van deze zomer een mooie opbrengst aan appels en peren. Vooral peren! De takken van de bomen bogen zwaar door van het gewicht van de kiloknallers. Veel peren zijn met de appels verwerkt tot sap, andere peren hebben we gestoofd en geweckt en weer andere peren vonden hun bestemming bij de Voedselbank. Het schijnt dat een echte lekkernij vroeger gebakken peren waren. Het recept is mij niet bekend. Maar, kwamen de gasten -voor wie je deze lekkernij klaar maakte- niet opdagen, dan zat je dus met de gebakken peren. Gelukkig kwamen onze vrijwilligers wel opdagen. Ze kregen alleen geen gebakken peren, maar gestoofde en daarna geweckte peren. Met steranijs. Leek mij 3 maanden na de oogst toch wat lekkerder 😉 .

2 gedachten over “Met de gebakken peren zitten…

  • februari 9, 2019 om 9:57 am
    Permalink

    Een geweldig mooi en gezellig rustpunt. Echt aan te bevelen als wijkt het iets van de fietsroute af. Mensen gewoon doen, gezellig met een bakje koffie erbij en even uitrusten van de inspanningen. Ook voor gezellige feestjes van harte aan te bevelen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *