Geknipt en geschoren

nieuw-dak

Het is zomer, en hoe! Dat het voorjaar goed was kunnen we aan de boomgaard wel zien. Nog niet eerder hebben we genoten van zo ontzettend veel (en lekkere) kersen. De bomen hangen vol met peren en walnoten en ook over de hoeveelheid appels hebben we niet te klagen. De bessen zijn groot en sappig, de bramen en pruimen beginnen al te rijpen. We hebben zelfs een paar kiwi’s. Wat een verschil met vorig jaar! Daarnaast is het al wekenlang droog, gortdroog. De weilanden en akkers naast het Nieuwe Hoen staan er dorstig bij, en ook onze boomgaard kan wel wat water gebruiken.

De kersverse zomer begint met het ontdoen van de jasjes van de schapen. De ouessant-schaapjes konden de warmte goed aan, maar lopen nu weer fris en fruitig rond in de schaduw van de appelbomen. Tegelijk heeft het dak juist een nieuw mutsje op gekregen. Wekenlang is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de sporen, het dakbeschot en isolatie en het aanbrengen van nieuw riet. En.. het resultaat mag er zijn. Zoals de schaapjes staan te glunderen in de boomgaard, staat het dak te pronken aan de Hoenweg: geknipt en geschoren! Wij zijn er blij mee!

4 gedachten over “Geknipt en geschoren

 • juli 9, 2018 om 8:05 am
  Permalink

  wat en leven. geniet van de kleine vruchten in de de weidse landen.

  Beantwoorden
 • juli 10, 2018 om 8:57 am
  Permalink

  Ha, leuk om weer eens wat te horen. Klinkt goed daar bij jullie!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *