Over appels, beton en kuikentjes

Appels eraf, beton erin! Maar dan anders… Appels (en peren) wachten niet met vallen totdat het ons met de verbouwing uitkomt. Ze vallen gewoon. Om dat voor te zijn, trokken we met een heel aantal vrijwilligers op onze jaarlijkse plukdag de boomgaard in. Gezellig samen plukken en rapen, maar ook: koffie met zelfgemaakte boterkoek en een uitgebreide lunch midden in de boomgaard. Het resultaat is weer tientallen pakken boomgaardsap (2/3 appels en 1/3 peren), weer aan de deur te verkrijgen!

De walnotenoogst is dit jaar een stuk minder; tijdens een voorjaarsstorm zijn er drie walnotenbomen omgewaaid. Eén walnotenboom is tegen een schuurtje aan gewaaid en heeft nog vrucht gedragen. Een buurman vertelde onlangs dat in een poging een oude (holle) boom te redden men er beton in had gegoten, of dat nog een idee is? Beton is er in elk geval wel: de verbouwing is volop bezig. Vandaag is er in de deel (woonhuis van Erik en Yvonne) beton gegoten. Ondertussen worden er in de boomgaard nieuwe boompjes geplant, stappen er kuikentjes uit het ei, wordt er een hek bij de boomgaard geplaatst, een dakgoot vernieuwd, zetten de kuikentjes hun eerste stapjes in de boomgaard, wordt de najaarssnoei weer ingepland, de steenuilennestkast weer schoongemaakt en…. eet een passerende buizerd het eerste kuiken op.

Ook dat hoort er blijkbaar bij…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *