Winterstop??

Terwijl ik normaal nooit uitkijk naar de winter (zo koud en donker) hoop ik nu dat de winter nog lang niet voorbij is. Wat een heerlijke, uitgelezen kans om buiten aan het werk te zijn terwijl het onkruid je nog niet om de oren vliegt en het gras tussen je tenen doorgroeit. Een periode waarin de natuur op adem komt, terwijl wij de mouwen opstropen om een flinke achterstand weg te werken. Het snoeien van de fruitbomen is weer begonnen, allereerst met de ‘hoogstambrigade Voorst’ waar wij sinds twee jaar bij aangesloten zijn. In januari snoeien we ónze boomgaard, een blog zal ik dan zeker plaatsen.  Daarnaast zijn wij aan het werk in de tuin van de stichting. De tuin lag fors lager dan de oprit. Vandaar dat wij enkele weken geleden ca. 130 kuub grond hebben laten storten en laten uitrijden (zie foto). Komend voorjaar kunnen we hier gras inzaaien!

Ook binnen gaan de werkzaamheden gestaag door. Nu de houtworm en boktor is bestreden, er een cv-ketel hangt en de keuken vrijwel klaar is (alleen de riolering ontbreekt nog), kunnen we beginnen met het bouwen van muurtjes van de gastenvertrekken. De gele ‘ytong-blokken’ op de foto zullen binnenkort dus uit het straatbeeld verdwijnen!

De winter is een mooie periode. Hoewel er nog zo ontzettend veel moet gebeuren, zijn wij ook erg blij en dankbaar voor elk stapje dat we weer verder komen. Vanaf deze plek alvast een fijne kerst en Gods liefdevolle zegen over 2016 gewenst!

NvL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *