Jaarlijkse plukdag

Appels

Afgelopen zaterdag was onze jaarlijkse Plukdag. De zon scheen volop en de temperatuur ging richting 18 graden Celsius; ongekend mooi novemberweer. Ideaal om met vrienden en familie de boomgaard leeg te plukken en rapen. Terwijl er gezellig werd bijgepraat vulde het ene na het andere krat zich. In totaal werd er ca. 800 kg appels en peren klaar gezet.

Hoe mooi is het om dan op Dankdag (“Dankdag voor gewas en arbeid”) met je fruit naar de sappers te gaan en je laatste oogst van dit jaar om te zetten in sap. Dankbaar voor een grote opbrengst dit jaar van onze boomgaard, dankbaar voor alle lieve mensen die ons hierbij hielpen, dankbaar voor de prachtige plek in Voorst waar we wonen.

In totaal hebben we nu 282 pakken sap, van elk pak dat we verkopen gaat 4 euro naar onze stichting, dat wordt al een mooi bedrag! Daarnaast hebben we heel veel appels verkocht of weg gegeven, opgedronken of opgegeten als moes of taart. Dat betekent dat we meer dan 2500 kg appels en peren dit jaar hadden. Ongekend veel.

En de boomgaard is nu leeg… Toch…??

NvL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *